Actueel

04 mei 2021

Landelijke campagne RES

Landelijke campagne RES Tijdens het RES-proces ligt de nadruk (te) vaak (onbewust) op de onmogelijkheden van de Regionale Energiestrategie. Het proces is juist is bedoeld om het doel na te streven: met het opwekken van duurzame energie met zon en wind de CO2-uitstoot verminderen en voorkomen dat de aarde nog verder opwarmt met alle nadelige gevolgen van dien.
Landelijke campagne
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is daarom op 1 mei 2021 gestart met een mediacampagne. De campagne duurt tot 1 juli 2021 en heeft als doel om bewustwording te stimuleren van:
  • de noodzaak van het Klimaatakkoord;
  • het feit dat het landschap gaat veranderen door het zicht op windmolens en zonnepanelen;
  • het feit dat dit vragen kan oproepen, en waar je met die vragen terecht kan;
  • het nut, de noodzaak en het 'waarom' van de RES.

Kijk voor meer informatie op iedereendoetwat.nl/res
Landelijke campagne RES
9 juli 2021

Regionale Energiestrategie vastgesteld

De Noord-Veluwse gemeenteraden, Provinciale Staten en het waterschap hebben de Regionale Energiestrategie (RES) vastgesteld en op 9 juli aangeboden bij het Nationaal Programma RES. Een mooie stap om verder te bouwen aan een energieneutrale Noord-Veluwe.

lees meer
8 juli 2021

Data van bestuurlijke bespreking en vaststelling RES 1.0

In de periode mei t/m begin juli 2021 nemen de gemeenteraden, het algemeen bestuur van het waterschap en Provinciale Staten een besluit over de RES 1.0.

lees meer
5 juni 2021

Drie kwart Nederlanders maakt zich zorgen over gevolgen klimaatverandering

Bijna alle Nederlanders van 18 jaar of ouder denken dat het klimaat aan het veranderen is; 6 procent gelooft niet in klimaatverandering of weet het niet. Drie kwart van de bevolking maakt zich zorgen over de gevolgen van klimaatverandering voor toekomstige generaties.

lees meer